ΚΥΒΟΛΙΘΟΣ ΓΡΑΝΙΤΗΣ ΜΑΥΡΟ

Ο κυβόλιθος Γρανίτης Μαύρο παράγεται δια της θραύσεως τεμαχίων φυσικού γρανίτη με ειδικές πρέσσες πιέσεως. Τοποθετείται σε διάφορα σχέδια όπως ευθείες, παράλληλες γραμμές, ημικύκλεια κ.λ.π.
Το χρώμα του είναι μαύρο.
Άλλες ονομασίες με τις οποίες διατίθεται το προϊόν στην αγορά είναι γρανιτένιος κυβόλιθος μαύρος, κυβόλιθος από γρανίτη μαύρος, κυβόλιθος μαύρος.
Χρησιμοποιείται για πλακοστρώσεις εξωτερικών χώρων, όπως δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, καλντερίμια, κήποι, αυλές, γκαράζ κ.λ.π.

Τοποθέτηση
Η τοποθέτηση γίνεται σε υπόστρωμα τσιμέντου πάχους άνω των 15cm, οπλισμένο με δυνατό δομικό πλέγμα. Η συγκόλληση γίνεται με τη χρήση λάσπης τσιμέντου. Η αρμολόγηση γίνεται με την ίδια λάσπη. Οι αρμοί δεν πρέπει να έχουν σχισμές ή οπές γιατί μπορεί μέσα από αυτές να εισχωρήσει νερό και με τη διάβρωση και τη διαστολή να προκληθούν φθορές και αποκολλήσεις στο πλακόστρωτο. Κατά την τοποθέτηση προσέχουμε ώστε οι περισσότερο επίπεδες επιφάνειες να είναι από την επάνω ορατή πλευρά και οπωσδήποτε να μην δημιουργούνται κενά κάτω από τους κυβόλιθους γιατί αυτό τους κάνει ευαίσθητους στο να υποστούν φθορές και σπασίματα. Προσέχετε η λάσπη τσιμέντου να μη λερώνει την επάνω επιφάνεια των κυβόλιθων. Αν αυτό συμβεί καθαρίστε την με σφουγγάρι και νερό πριν στεγνώσει.

Οδηγίες Χρήσης
- Αποφεύγετε να πέφτουν βαριά μεταλλικά αντικείμενα στους κυβόλιθους και να μην χαράζονται με σκληρά και αιχμηρά αντικείμενα.
- Μην αφήνετε επάνω στο πλακόστρωτο αντικείμενα που μπορεί να σκουριάσουν.
- Μην καθαρίζετε το πλακόστρωτο από τα χιόνια με αλάτι ή θαλασσινό νερό. Αν συμβεί αυτό πρέπει μετέπειτα να ξεπλυθεί καλά.
- Μη ρίχνετε επάνω στους κυβόλιθους οξέα (π.χ. καφέδες), βάσεις (π.χ. ασβέστης), καθώς επίσης λάδια, αλάτι και χημικά. Επίσης μαστίχες γιατί προκαλούν στίγματα.
- Αν θέλετε να σφραγίσετε τους πόρους των κυβόλιθων, χρησιμοποιείτε υλικά του εμπορίου που είναι ουδέτερα, αποφεύγετε τα όξινα ή βασικά.

Διαστάσεις: 10cm x 10cm x 5cm

Συσκευασία: 1400kg

Για οικονομικές προσφορές & παραγγελίες προϊόντων επικοινωνήστε με την Χ. Τσακίρογλου Α.Ε. πατώντας εδώ